Néhány sor az eddigi tevékenységemről...

1981-től 1995-ig a pécsi Szélkiáltó együttes tagja voltam, több hanglemez, kazetta, CD, színházi és bábszínházi előadás zeneszerzésében működtem közre, TV - és rádiófelvételeket készítettünk, nemcsak Magyarországon, hanem a finn, a kubai és a német televízióban is. A 14 év alatt évente több száz iskolában, óvodában, különböző gyermekintézményekben, művelődési házakban népszerűsítettük a magyar költészetet, a magyar irodalmat a megzenésített verseken keresztül.

1995-től önálló gyermekműsorokkal lépek fel. 1995-ben két rádiófelvételt és egy TV felvételt készítettem a DUNA TV számára, ez utóbbi Csorba Győző Alkalmi versének megzenésítése volt, a költő emlékére. Ezt követően Pákolitz István: Janus mandulafája és Parti Nagy Lajos: Ujjaim kibogoznád című versére írtam zenét a Pécsi Rádió felkérésére. Közreműködtem az 1997 márciusában megjelenő Cseh Tamás: A telihold dalai című lemezén.

1996 decemberében jelent meg első önálló gyermekkazettám KALAND címmel, amelyen XX. századi magyar költők megzenésített gyermekversei hallhatók. A 22 dalt tartalmazó kazetta 1997 decemberében New York-ban a Mese-hangkazetta és videotár első nemzetközi minősítésén III. helyezést ért el.

1997-ben Ballada a városról címmel Sz. Koncz István íróval és Helyey László színművésszel készítettem el egy CD-t, amely az „eltűnt idő nyomában” kutatja az emlékeket, a fiatalságot, a múltat.

1998-ban Pécsről Sopronba költöztem családommal, ahol Mikó István felkérésére zenét írtam és közreműködtem Lázár Csaba színművész Arany János: Üres a híd c. előadóestjén. Ezt követően megalakítottam a Laurus együttest. A zenekar fő profilja a helyi költészet értékeinek bemutatása megzenésített versek segítségével. Közben közreműködhettem a XX. századi katonadalok /Cseh Tamás-Péterdi Péter/ CD zenei felvételein.

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma támogatásával 2002-ben Weöres Sándor: A csillagokban alszom című CD-t készíthettem el - a költő születésének 90. évfordulójára - Kulka Jánossal, Szvorák Katival. A soproni önkormányzat támogatásával szintén 2002-ben készült el az Ez az a hely című CD, amely soproni költők megzenésített verseit tartalmazza.

A BMG kiadó 2002 karácsonyára jelentette meg Meseház című gyermeklemezét (CD-n és kazettán), amelyen Nagy Kálózi Eszter, Rudolf Péter, a Kaláka együttes és az én szerzeményeim kaptak helyet, a következő évben a Téli meseház című album elkészítésében működtem közre a Kaláka együttes, Kulka János, és Hegyi Barbara társaságában. Ezt követően pedig a MESE-HÁZ NAPSUGÁR című cd készült el Kútvölgyi Erzsébet, Lukács Sándor, a Kaláka együttes, a Kolompos együttes és az én szerzeményeimmel.

2004-ben készítettük el Novák János megzenésítéseit tartalmazó Ady Endre versekből álló CD-t, amelyet Cseh Tamás énekelt.

2006-ban a THJ Kiadó kiadásában jelent meg, amely - feleségem -Tranta Julianna Húsvéti meglepetés című gyermekkönyvének feldolgozását tartalmazza MEGLEPETÉS! címmel. A cd-n Kováts Adél és Reviczky Gábor mesél és énekel.

2007. T. Horváth József – Sarkady Sándor: Télkergető /Sarkady Sándor megzenésített gyermekversei./

2009. ÉVKERGETŐ - soproni költők megzenésített gyermekversei.

A felsorolt felvételek Budapesten a ZA-KI hangstúdióban készültek, ezúton is külön köszönetet szeretnék mondani Péterdi Péter zenei rendezőnek, akitől nagyon sok segítséget kaptam a felvételek során.

2010. TÜNDÉRRÁDIÓ - soproni költők megzenésített versei gyermekeknek. Költők: Rakovszky Zsuzsa és Tranta Julianna. /Zenei rendező, hangszerelő: Ürmössy László - L-Tone Stúdió/

2014. Rímes, furcsa játék Ady Endre, Bősze Balázs, Csorba Győző, Fábri Péter, Gárdonyi Géza, Horváth Ábel,
Horváth Elemér, Pákolitz István, Rakovszky Zsuzsa, Sarkady Sándor, Tóth Krisztina, Zsirai László megzenésített versei a szerző előadásában.

Linkek:

http://www.delmagyar.hu/hirek/gyerekbuvolo_dallamok/2169848/

http://www.kisalfold.hu/szieszta/nyuszi-meglepetes/2047324/

http://parentia.hu/cikk/mesecd/673-teli-mese-haz

http://www.cyberpress.sopron.hu/article.php?id=6500

http://fabien.freeblog.hu/categories/zene/

http://fabien.freeblog.hu/archives/2009/01/18/Mese-haz/

http://www.bmg.hu/hirek_0312.html

http://www.fertopart.hu/rovataink/programbeszamolo/119-guinness-rekord__2200_kisgyerek_enekelt_egyutt_sopron_foteren.html

http://hetedhethatar.hu/hethatar/?p=3970

http://www.nymepress.hu/index.php/12244/?&no_cache=1&tx_ttnews[tt_news]=2697&tx_ttnews[backPid]=12235